top of page

Motherhood

You are holding your head and smiling… You make squeaky noises with the beautiful big mouth wide open and these eyes… full of life and full of joy… You make my day every time you do so… Since grandpa gave you that funny bear costume we are calling you our “Hailey Bear” and make up funny songs and sing to you in the mornings… You are three months and one day old my princess. Happy birthday!

Mamos pilnatvė

Užmiegi. Prasilakstęs laikas parbėga pas mane, jėgos tolsta o saldus nuovargis apkabina lyg šiltas avino kailis žiemą. Lėtai nusisegu nešioklę, tarsi nusisegčiau nuo savęs sunkią dieną ir dabar, laikas priklauso “man”. Lyg koks šunelis, nežinodama kokį kampą “žymėti” mintimis aplankau norimus padaryti darbus, laukiančius atsakymo žmones, nekantraujančias knygas ar kviečiančius filmus, reikia rinktis, bet aš ne prieš.


Tu mokai mane rinktis ir vertinti.

Dienos margos, kartais ant vandens parašytos, kartais užgožiančios – kai užsimerkus tiesiog pasiduodu ir plaukiu pasroviui, kartais didingos, kai padarau viską ir dar turiu jėgų naujui, todėl, kai kažkas klausia kaip sekasi, aš net pati nežinau ką atsakyti. Man nėra sunku, tik kartais jaučiuos pavargusi. Gal po poros mėnesių sakysiu, kad tai buvo intensyvus etapas, bet dabar, jame, viskas atrodo paprasta, tik kartais svarbu sustoti.

Tu mokai mane sustoti.

Parduotuvėje verki, išimu Tave iš vežimo. Panešiu, – tyliai pagalvoju, juk namai netoli… laukdama eilėje įeinu į kažkokį savotišką tranzą ir dar ilgai sūpuoju tuščią vežimą iki kol mane pažadina svetimas susitiktas žvilgsnis. Suvokiu, kad jau seniai esi mano rankose, Jaučiuosi kvailai pavargus, nedrąsiai nusuku veidą į gatve, pati iš savęs pasijuokiu ir susidėjusi pirkinius traukiu namų linkui 

🙂 Tu, lyg maža papūgėlė čiurški man and peties, vežime ilsisi pirkiniai o aš šypsausi. Mamos pilnatvė.

Tu mokai mane šypsotis.

K​ausaus rytinio virdulio ošimo ir bučiuoju Tavo galvą, uodžiu jos saldų kvapą kuriuo su nikeuo nesumaišysi ir galvoju -kaip be galo Tave myliu.

Tu suteiki man jėgų

Tu esi pats sąžiningiausias žmogutis pasaulyje – imi lygiai tiek, kiek ir duodi.

Laikas bėga greitai ir pastebimai, Tu augi o aš esu šalia, esu laiminga, esu Tau ir amžinai su Tavimi.

Tu mokai mane būti, būti kitokia, būti kitaip…

Ačiū.

0 views0 comments

Recent Posts

See All
bottom of page